Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 58
юни 2012

Вишните

Хранителна банка, Персийска кухня

Снимка за списание

Виш-ни!

Обожавам ги. С аления си цвят и божествена сочна свежа плът те сякаш крещят да бъдат забелязани. Толкова са многолики, че са отлична отправна точка за висок полет на кулинарното въображение. Какво бихте казали за сьомга с вишни или патешко филе с вишнев сос? А за хрупкави кошнички с козе сирене, мащерка и вишни? Може би звучи като висш кулинарен пилотаж, но ако се осмелите да ги приготвите така, ще останете омагьосани от аристократичната им природа. А ако предпочитате сладкиши – опитайте свежо, разгромяващо жегите сорбе, към което освен свежите братовчеди на черешите можете да добавите и касис, ягоди, боровинки и ...узо! Или пък една свободна от калорични угризения торта, вдъхновена от класиката Шварцвалд в напълно веган версия. Всяка трохичка от този сладкиш можете да похапвате с абсолютно чиста съвест, защото е направена с растителни продукти, които носят на тялото ни само здраве и удоволствие.

 

 

А ако ви липсва екзотика и разнообразие в менюто, пробвайте нашите персийски рецепти - риба с пикантен пълнеж от чушки и тамаринд, сочни кюфтета с изненада в средата, традиционен пилаф и за десерт, разбира се, вездесъщата халва.

Ако всичко това само разпалва у вас желание за още кулинарни приключения, с броя на "Меню", който държите в ръцете си, можете да приготвите незабравима закуска с ретро орехови кифлички или чаровни палачинки, а също и вкусна бърза вечеря.

 

С пожелания за лятно кулинарно вдъхновение,

Ивелина Иванова, шеф-готвач

 

Тук е списъкът с търговските обекти, в които може да намерите списание "Меню".

 

Рецептите в МЕНЮ 58:

 

Постни ястия
Салата с киноа и френска леща
Лаваш
Пилаф с леща

Безмесни ястия
Вишневи хапки с крем-сирене
Гюзлеме с козе сирене, лапад и левурда
Бърза вечеря
Огретен от тиквички
Хрупкави зеленчукови тортички
Тарта със сирена

Ястия с риба
Сьомга с вишни
Калмари с доматен сос
Печена маринована риба
Мусака с риба тон
Печена бяла риба

Ястия с месо
Патешко филе с вишнев сос
Агнешки ушипци с ментови чушки
Заешко гръбче с фалафели от леща и конфитюр от червени чушки
Пиле пармиджана
Телешко джоланче с хрупкави пресни картофи
Оризово-грахови кюфтета с телешко
Тиквички с агнешка плънка и салата от репички

Десерти
Орехови кифлички
Тарталети с рикота и ягоди
Халва с шафран
Бадемови сладки
Ароматно сорбе
Тарт с червени горски плодове
Черешов чийзкейк
Веган торта „Шварцвалд“
Бадемово-рожкови бонбони с вишни

 

Какво още ще видите и прочетете в МЕНЮ 58:

Време за

Вишни

 

Модерни традиции

Александър Кънев - вкусни балкански импровизации

 

Меню с приятели

Always look at the tasty side of life с Диди Бунова

 

Световно меню

Персийска кухня

 

В близък план

Дискретният чар на палачинките

 

Вещи в занаята

Палачинки

 

Тенденции

Small Plates

 

Меню навън

Ресторантът на „Вишнева“

 

За виното

Bio вино

 

Порция здраве

Череши и вишни

 

От натура

Вечните породи на Влахи

 

За храната отговорно

Хранителна банка

 

ВкусНАистина

Вкусни и автентични Балкани

 

Посоки

Десет документални филма за храна