Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 6
декември 2005

Коледа

Снимка за списание

Коледа

Тиха нощ, свята нощ

В нашия декемврийски брой ви предлагаме нов поглед към традиционните гозби за  Никулден, Бъдни Вечер и Коледа. Някои от тях са лесни, бързи и много атрактивни, а други са по-трудни за изпълнение, но резултатът наистина си струва - радост за очите и истински празник за небцето.

 

С деца на масата

Как да храним малчуганите

Да седнеш с деца на маса не е шега работа. Или за злояди и ти късат нервите, докато ги нахраниш, или са капризни и не знаят какво искат да хапнат. Третият вариант - неконтролирано ядене - също не е за подценяване и трябва да бъде овладян навреме, за да не страда детето в по-късни години от прекомерно тегло.

Ето защо възпитанието на хранителните навици трябва да започне още от най-ранна възраст, така да се каже от началото на "първите седем години". Естествено, всяка майка има собствени виждания как да стане това. Наученото от родителите, както и прочетеното в умни книги, й дава добра основа за отглеждането на следващото поколение. Но има случаи, когато младата майка няма кого да попита. И тук на помощ идват нашите съвети.

Меню за здраве

Заблуди и митове

Сигурно няма човек, който умишлено да се храни нездравословно. Всеки иска да яде хубави и полезни храни, като една от причините е стройната фигура. Но не всеки знае как, макар и пазарите и супермаркетите да бъкат от стока, като на някои продукти дори си пише "лайт", т.е. сугестира, че този маргарин, или тази напитка например няма да допринесе за затлъстяването на потребителя.

Почти колкото различни вида такива храни има и книги по темата, сред които и наистина добри. Но кой от нас има в днешно време време, че да чете такива неща? Затова много хора слушат разни популярни приказки по въпроса и следват такива съвети. За съжаление доста от тези препоръки са чиста заблуда, някои от тях са даже съмнителни, а битуват и направо грешни.

В този брой ще развенчаем или ще потвърдим именно митовете, свързани с нашата стройна фигура, касаеща калориите, мазнините, хляба, шоколада.

Пазарен съветник

От гърнето до космическите сплави

Ако сте решили да си купите нови тенджери, ще се изправите пред море от предложения - евтини и скъпи, леки и тежки, от различни материали, с прозрачни или плътни капаци, високи, ниски, широки, под налягане или обикновени... Изборът е толкова голям, че човек може да се обърка и няма да знае какво да си напазарува.

Затова вземете вашето "МЕНЮ". Ще ви помогнем да се ориентирате коя тенджера за какво и кои са важните критерии, на които трябва да отговаря една тенджера, за да бъде тя добра и да ни служи дълго в кухнята.

АБВ на готвенето

За пуйките и хората

Как да размразите замразената пуйка, как да я напълнете и изпечете. И не на последно по място важност място - как да я нарежете така, че да не направите на финала лоша реклама на кулинарните си способности.