Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 39
септември 2010

Броколите

Вегетарианско парти, Плодови сладкиши

Снимка за списание

Ние от „Меню“ сме отдадени почитатели на традиционния опит в кулинарията, но също и на алтернативните варианти. Затова в този брой се постарахме да има по малко и от двете – тофу от Китай, италиански броколи, парти за вегетарианци и весел ученически обяд.
За всеки има по нещо вкусно и красиво!


Людмил Хайдутов,
редактор
списание „Меню“

 

 


 Ето и рецептите, които ще намерите в новия, 39-ти брой на списание "Меню":

Ястия с месо
Месно руло с броколи
Сандвич цвете
Сандвич бъги
Телешко с броколи и гъби
Пикантни кюфтенца

Ястия с риба и морски дарове
Скумрия с гъбен сос
Печена пъстърва със сметана и бадеми

Безмесни ястия
Крем супа от броколи
Пудинг от броколи и синьо сирене
Зеленчукови пънчета
Патладжани с праз и маслини
Зеленчукови пържоли
Ризото с гъби
Карфиол и броколи с масло и лешници
Крем от тиквички
Вегетариански миди

Веган шишчета
Зеленчукови рулца
Рошави патладжани на фурна

Десерти
Бананови мъфини с карамел
Чийзкейк с матча, бял шоколад и малини
Торта от сирене
Пълнени печени праскови
Бърз сладкиш с пъпеш и зехтин
Шоколадова торта с лавандула

 

В МЕНЮ 39 пише и за:

Броколи

Веселина Маринова навлиза в дебрите на кулинарната история, ботаниката и природната медицина, за да ви запознае с вкусните броколи.

Що е тофу?

Как един древен продукт от Китай се превръща в световен символ на здравословното хранене? Людмил Хайдутов се опитва да намери отговора на този въпрос.

Вегетарианство и веган

Констанитн Волев ви запознава с основните идеи на алтернативните начини на хранене.

 

10 идеи за млечен шейк

Освежете горещия ден с някоя от вкусните идеи за популярната лятна напитка.