Душата на млякото
„Във Франция има повече сирена, отколкото дни в годината – с всякаква консистенция, от ронливо до почти течно, с всякакъв вкус, от остро като бръснач до кадифената м...
Какво би представлявал прочутият бьоф Строганов, ако към ситно нарязаните парченца говеждо месо не се добавя заквасена сметана? Или ако вишните в торта „Шварцвалд” не потъват в меката смет...
Рокфор е овче сирене, като млякото за него идва само от три породи животни, които пасат на територията на департамента Авейрон и някои съседни райони в южната част на Франция. Пити...
Здравословна "зараза"
„Пробиотици: храни или хранителни добавки, които съдържат полезни бактерии, близки до тези, които естествено обитават човешкото тяло и имат доказан здравосл...
Във Варна понякога казват на кравето масло "истинско масло", за да го отличават от слънчогледовото олио, което също наричат масло. С тази фраза изглежда варненци влагат нещо много специално...
Вторият наръчник на автора за прохождащи и напреднали мераклии в готварството и в живота: вкусна и забавна книга за любителите на добрата кухня и литература.