Начало За нас Реклама Контакти

Сосове

  • Снимка за статия Соев сос или вкусът на Азия
    Соев сос или вкусът на Азия
    Сосове|09.03.2011|7
    Не само малко продуктите, които бяха практически непознати в страната ни допреди двайсетина години, и които сега са неизменна част от задължителните храни в кухните ни. Вероятно най-подходящият при...
  • Снимка за статия Горчицата
    Горчицата
    Сосове|14.12.2010|6
    Пикантната съблазнителка Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата...
  • Снимка за статия Мирин
    Мирин
    Сосове|03.10.2010
    Сладко оризово вино, използвано като ключова съставка в японската кухня. То е с по-нисък градус от сакето и в миналото се е консумирало самостоятелно, но днес се прилага само в готварството. При...
  • Снимка за статия Сос уорчестър
    Сос уорчестър
    Сосове|22.03.2010|8
    Незаменимата съставка за коктейла "Блъди Мери" е един от поводите за кулинарна гордост на някогашната Британска империя, макар първообразът й да е с индийски произход. Според легендата л...
  • Снимка за статия Рибен сос
    Рибен сос
    Сосове|21.01.2010
    В тайландската кухня директната употреба на сол в ястията е почти непозната. В пикантните блюда характерни за тази страна бялата подправка е заменена с рибен сос. Тази червеникавокафява течност с ...