Начало За нас Реклама Контакти

Mastercard TasteBox Вкусът на безценното

Снимка за Mastercard TasteBox Вкусът на безценното

В уикенда на 10, 11 и 12 юли 2020 ви очаква едно интересно приключение на вкуса, наречено Mastercard® TasteBox Вкусът на безценното. Събитието е по повод официалното откриване на първия модерен парк за улична кулинария Quartal в София, който предлага 14 различни кулинарни обекта, разположени в елегантни контейнери сред сенките на ясенови дървета в столичния квартал Кръстова вада. 

По време на събитието, в Mastercard TasteBox Andrè & DiVino и на специално изградения до него винен бар, посетителите може да разчитат на разнообразни вкусово-ароматни удоволствия. Защото Mastercard TasteBox е платформа за дегустации и гастрономически експерименти водени от шеф Андре Токев и с топ експертизата на DiVino във вино културата. Място за неочаквани и запомнящи се кулинарно-винени преживявания, където да откриете възможностите и изненадите на местни традиционни и регионални вкусове в модерни авторски интерпретации.

Заедно, Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino, застават зад малкия бизнес, ориентиран към качеството. Застават зад каузата на онезибългарски шеф-готвачи, ресторанти и производители, които се стремят да възкресяват забравени продукти и рецепти и чрез модерни гурме техники експериментират и творят със сезонни фермерски съставки.Застават зад малките винопроизводители, които никога не отстъпват от посоката най-добро качество и усилено работят за популяризиране на българските местни сортове.

Какво може да опитате на 10, 11 и 12 юли на MastercardTasteBoxAndrè & DiVinoи винения бар? Замисълът на шеф Андре Токев е да покаже ароматно-вкусовия характер и кулинарните възможности на някои интересни продукти – традиционни, регионални и специални. На събитието може да вкусите хапки, които са израз както на авторските му виждания за приготвянето на храната, така и на уважението и интереса му към истинското качество на продуктите.

На бара DiVinoще предложи разнообразна селекция от 30 качествени български вина на подбрани малки изби, подходящи за сезона. Те обхващат почти всички типове и стилове във виното, а основният акцент е върху местните български сортове. Идеята е да се демонстрира не само разнообразието и местната специфика, които предлагат вината от традиционни сортове, но и фактът, че нашите винари вече създават наистина много добри вина от тях.

На Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino бара може да опитате свежи и елегантни бели вина от гергана, врачански и кайлъшки мискет, тамянка, димят и дори оранжево от керацуда. Няма да липсват и нежни розета или прекрасни по-леки червени вина от мавруд, мелник, рубин, гъмза и памид. За ценителите на класически международни сортове също ще има избор и то със забележително качество. Вината ще се предлагат на чаша, но може да се закупи и цяла бутилка. На бара може да получите информация за всяко вино, а също и компетентен съвет за хармонични съчетания на виното с предлаганата храна. 

Привлекателни награди очакват всички посетители, които плащат с Mastercard през трите дни на събитието навсякъде в Quartal и представят на бара бележка на стойност над 5 лева. Наградите ще се получават веднага, на място, на Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino бара.

Двете най-големи награди са ваучер за: Винен уикенд за двама в Шато Копса и Пикник за двама „на самотен остров“ в Зорница Фемили Естейт.

Друг важен приз е ваучер за Гурме вечеря в столичния ресторант Andrè.

Късметлиите могат също така да спечелят някоя от 24-те бутилки великолепно вино: 12 от тях са Zagreus Vinica мавруд 2017, а другите 12 - бялото Tsarev Brod гергана 2018. Тези две вина са носители на Mastercard наградите за най-добро вино от местен сорт - съответно червено и бяло, в класацията DiVinoTop50 за 2019.

Най-хубавото е, че всички останали, наистина всички посетители, представили бележка от заплащане с Mastercard на стойност над 5 лева от всеки обект в Quartal, ще получат на бара награда – апетитна хапка от Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino или чаша вино Quché совиньон блан.

Вкусът се формира от хората. Ние, хората, даваме живот и богатство на вкуса и носим отговорността да пазим този вкус винаги жив и обновяващ се, да го предаваме от поколение на поколение.

Този вкус няма цена. Заповядайте и опитайте Mastercard TasteBox Вкусът на безценното!

 

Къде: Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino, кулинарен парк Quartal, бул. Черни връх 69, на 600 м от метро-станция Витоша в посока планината, от лявата страна на булеварда.

Кога: 10, 11, 12 юли 2020
 

През месеците след тридневното събитие за откриването на Quartal, Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще предлага всеки ден от седмицата, както и в събота и неделя, интересна и разнообразна модерна храна по замисъл на шеф Андре Токев.

Mastercard TasteBox дава възможност да се тестват нови продукти, рецепти и идеи и тези творчески експерименти на вкуса да достигнат до нови фенове. Новото начинание на Mastercard, шеф Андре Токев и DiVino в Quartal предоставя шанс за изява и на кулинарното бъдеще на България: изграждащи се професионалисти, учещи се в кулинарни училища и стартиращи готвачи и производители също ще демонстрират свои идеи и умения.

В Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino ще срещнете утвърдени кулинарни майстори и талантливи млади готвачи. Ще опитате най-актуалното, най-новаторското от вкусово-ароматния свят и ще го съчетаете с интересни качествени вина на избрани български производители, препоръчани и представени от специалистите на DiVino.

Най-добре елате и опитайте!

от DiVino Юли 2020
Рецепти по темата
Коментари