За добро или за зло човешката история е история на убийствата - и човешки, и животински. И макар да нямаме идеалните оправдания за това, редно е да се отбележат естествените процеси на вътре- и междувидова кон...
През последните шест-седем години в България се обособи неголяма, но увеличаваща се група почитатели - хора, които в ресторанти у нас или по време на пътувания се сблъскаха с понятия като рибай, те...
Ако се замислите за любимите си български ястия с месо в топ списъкa ви сигурно ще има поне едно, направено от кайма. Пълнени чушки, кебапчета, кюфтета, мусака и руло „Стефани” са манджи...
В проведеното преди няколко години всенародно допитване за национален български символ, който според замисъла на организаторите някой ден би трябвало да украси монетата от 1 евро, съвсем логично се беше п...
Никой не се наема да опише всички колбаси по света – смята се, че само в Германия има над 1200 вида. Подобно разнообразие е лесно обяснимо от историческа гледна точка. Първите сведения за ...
Българите като цяло сме месоядна нация. Наскоро попаднах на проучване, според което повече от 50% от българските семейства поне веднъж седмично купуват месо. Същото проучване показва и още един факт &nda...
Ако италианец ви подари цял бут прошуто ди Парма, значи сте спечелили сърцето му завинаги. Защото жителите на Апенинския полуостров, сред цялото разнообразие от кулинарни богатства, предлагано в...
Въпреки че сме свикнали да свързваме пуйката най-вече с празнуването на Деня на благодарността и Коледа в Щатите, през последните години тя навлиза неусетно, но все по-настойчиво в менюто на българина, особе...