Начало За нас Реклама Контакти

Месо

  • Снимка за статия Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Месо|26.02.2018
    За добро или за зло човешката история е история на убийствата - и човешки, и животински. И макар да нямаме идеалните оправдания за това, редно е да се отбележат естествените процеси на вътре- и междувидова кон...
  • Снимка за статия Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Месо|25.01.2018
    Пресни бутове от свинско, морска сол и уникален въздух – това са трите съставки на Сан Даниеле, плюс най-малко 13 месеца внима...
  • Снимка за статия Телешки пъзел
    Телешки пъзел
    Месо|02.12.2014
    През последните шест-седем години в България се обособи неголяма, но увеличаваща се група почитатели - хора, които в ресторанти у нас или по време на пътувания се сблъскаха с понятия като рибай, те...
  • Снимка за статия Агнешко за празници
    Агнешко за празници
    Месо|05.05.2014
    Има нещо особено в агнешкото месо. В западните култури то е свързано с християнската символика за Божия ...
  • Снимка за статия Кайма
    Кайма
    Месо|28.01.2013|10
    Ако се замислите за любимите си български ястия с месо в топ списъкa ви сигурно ще има поне едно, направено от кайма. Пълнени чушки, кебапчета, кюфтета, мусака и руло „Стефани” са манджи...
  • Снимка за статия Кратка история на луканката
    Кратка история на луканката
    Месо|03.01.2012|10
    В проведеното преди няколко години всенародно допитване за национален български символ, който според замисъла на организаторите някой ден би трябвало да украси монетата от 1 евро, съвсем логично се беше п...
  • Снимка за статия Колбаси
    Колбаси
    Месо|07.11.2011|9
    Никой не се наема да опише всички колбаси по света – смята се, че само в Германия има над 1200 вида. Подобно разнообразие е лесно обяснимо от историческа гледна точка. Първите сведения за ...
  • Снимка за статия Агнешки вълнения
    Агнешки вълнения
    Месо|04.05.2011|1
    Българите като цяло сме месоядна нация. Наскоро попаднах на проучване, според което повече от 50% от българските семейства поне веднъж седмично купуват месо. Същото проучване показва и още един факт &nda...
  • Снимка за статия Прошуто от Парма или страст по италиански
    Прошуто от Парма или страст по италиански
    Месо|28.03.2011|8
    Ако италианец ви подари цял бут прошуто ди Парма, значи сте спечелили сърцето му завинаги. Защото жителите на Апенинския полуостров, сред цялото разнообразие от кулинарни богатства, предлагано в...
  • Снимка за статия Пуйка
    Пуйка
    Месо|31.01.2011|11
    Въпреки че сме свикнали да свързваме пуйката най-вече с празнуването на Деня на благодарността и Коледа в Щатите, през последните години тя навлиза неусетно, но все по-настойчиво в менюто на българина, особе...