Начало За нас Реклама Контакти

Основни

  • Снимка за статия Балсамов оцет от Модена
    Балсамов оцет от Модена
    Основни|01.09.2016
    Страстната любов на българите към италианската кухня неминуемо направи балсамовият оцет желан на едва ли не всяка ресторантска маса и член на почти всяко домакинство, което се радва на добрата х...
  • Снимка за статия Спортните успехи се крият и в сандвичите
    Спортните успехи се крият и в сандвичите
    Основни|23.07.2015
    Може би се чудите къде е разковничето за силата и атлетичността на някои от най-известните спортисти. Дали в диетите, дали в редовния и контролиран прием на калории или в добавките, които приема...
  • Снимка за статия В Крит зехтинът е навсякъде
    В Крит зехтинът е навсякъде
    Основни|01.06.2015
    Ярко изразеният средиземноморски климат, на който гърците имат щастието да се радват, им дава и огромно национално богатство – маслини и зехтин. Страната е на трето място в света по производство на зехтин...
  • Снимка за статия Как да използваме зехтина за готвене
    Как да използваме зехтина за готвене
    Основни|26.05.2015
    Не съществува растително масло, което да е толкова емблематично и важно за цели народи от древността, та чак до ден днешен, колкото зехтинът. Археолозите предполагат, че в
  • Снимка за статия Какао на прах
    Какао на прах
    Основни|10.04.2014
    Обичате ли шоколад? Разбира се, че обичате, а ако казвате не, просто не си признавате. А какво обичате в шоколада? Сладостта? Начинa, по който се разтопя...
  • Снимка за статия Захар и подсладители
    Захар и подсладители
    Основни|18.10.2013|5
    Бели захари Рафинирана бяла захар Най-разпространеният вид, предлаган в магазините у нас, е рафинираната бяла захар от тръстика. Допреди двайсетина годин...
  • Снимка за статия (Де)конструкция на яйцето
    (Де)конструкция на яйцето
    Основни|29.04.2013|7
    "Но яйцето все растеше и растеше и все повече и повече заприличваше на човек. Когато Алиса дойде на няколко метра от него, видя, че то има очи, нос и уста, а когат...
  • Снимка за статия Зехтинът под лупа
    Зехтинът под лупа
    Основни|27.10.2012|6
    Иска ми се съвсем отговорно да мога да заявя: "Зехтинът в България вече не е удивителният деликатес, който понякога сбърчва носове, а друг път повдига вежди от и...
  • Снимка за статия Що е тофу?
    Що е тофу?
    Основни|12.09.2012|11
    Соевото сирене тофу доста наскоро влезе в българските магазини, а оттам и в българските чинии. Всъщност светът извън Азия също се запознава с белезникавите блокчета не чак толкова отдавна. Учудващо е, ч...
  • Снимка за статия Малките чудеса на желатина
    Малките чудеса на желатина
    Основни|21.03.2012|6
    Краят на миналия век заслужи мястото си в кулинарната история с новаторски идеи за текстурата на храната или за това какво е физическото усещане от всяка една хапка в устата ни. Дали е гладка, зърнис...