Начало За нас Реклама Контакти

Плодове и зеленчуци

  • Снимка за статия Авокадо
    Авокадо
    Окончателното разделяне на Америките от Европа, Азия и Африка преди 60 милиона години, както и хилядолетната културна изолация между източното и западното полукълбо, безцеремонно прекъсната в края ...
  • Снимка за статия Лучено зелено
    Лучено зелено
    Подправки|18.04.2017
    Легендата разказва, че Марко Поло е помогнал за създаването на италианската пица, защото след завръщането си от Изтока едно китайско ястие e оставило в него неизлечим спомен и той търсил начин да го ...
  • Снимка за статия Земна ябълка
    Земна ябълка
    Вероятно повечето от нас не са обръщали внимание по селските градини на дългите стъбла със сравнително едри, почти сърцевидни листа, които започват да се извисяват в края на лятото и поне до ноември ...
  • Снимка за статия Чудатостите на артишока
    Чудатостите на артишока
    Странните бронирани главички, наричани артишок, все още не са твърде популярни у нас, въ...
  • Снимка за статия Салатено зелено
    Салатено зелено
    Салатата като тип ястие се появява в българската градска кухня през XIX век заедно със силното френско влияние. Това изглежда противоречиво на фона на вероятното предположение, че маруля се е отглеждал...
  • Снимка за статия Маниока и тапиока
    Маниока и тапиока
    Макар корените от маниока Manihot esculenta, позната и като касава и юка, да са един от петте най-важни източници на въглехидрати за човечеството, в България те са екзотичен продукт, който се подминава в магазините, сам...
  • Снимка за статия Време е за ябълки
    Време е за ябълки
    Червена, златна и вечна Всички я познаваме. Повечето я обичаме. Но малко от нас знаят нейната история и всичките й забележителни качества. За мен е чест и удоволствие д...
  • Снимка за статия 10 изключителни рецепти с патладжани
    10 изключителни рецепти с патладжани
    Лятото и есента са време на чушки, домати и, разбира се, патладжани. Тази българска зеленчукова Света Троица е толкова дъ...
  • Снимка за статия Обичате ли бамя?
    Обичате ли бамя?
    Обичам детските си спомени. Като този за слънчевата градина на баба ми в Лясковец, обрасла с овошки и ухаеща на смокинови дървета, малини и домати. Там тя всяка година упорито се грижеше за една л...
  • Снимка за статия През прасковите към морето, романтиката и сладкишите
    През прасковите към морето, романтиката и сладкишите
    HEXA #FDBFB7 и RGB 253|191|183. Това са кодовете на прасковения цвят и той е един от водещите в колекцията прет-а-порте за сезон лято 2015 на Диор. Тези дрехи може да са доста скъпи. Затова нека я...