Начало За нас Реклама Контакти

Суфле със сирене

Снимка за Суфле със сирене
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

"Това суфле се готви по-лесно от другите, защото белтъците не се разделят от жълтъците. Резултатът е не чак толкова бухнало, но много по-устойчиво суфле, което няма да ви се спихне. Можете дори да го приготвите от предния ден."

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 6 с. л. масло
  • 6 с. л. брашно
  • 2 ч. ч. студено прясно мляко
  • 1 к. л. сол
  • 1 к. л. черен пипер
  • 5  големи яйца
  • 2 ч. ч. настъргано сирене грюер, едам или кашкавал
  • 3 с. л. нарязан пресен лук

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Фурната се загрява до 200°С. Шест формички за суфле или крем карамел се намазват добре с масло.

  2. 2.

    Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява в по-дълбок тиган. Прибавя се брашното и се разбърква 10 сек. с бъркалка. Прибавя се млякото наведнъж и се продължава да се бърка около 2 мин., докато сместа заври. Трябва да е гъста и гладка. Маха се от огъня и се подправя със сол и пипер. Охлажда се около 10 мин.

  3. 3.

    През това време яйцата се разбиват добре с вилица. Към охладения сос се прибавят яйцата, сиренето и зеленият лук. Сместа се разпределя във формичките.

  4. 4.

    Суфлето се пече 20-30 мин., докато добре се надигне и хубаво покафенее отгоре. Най-вкусно е, ако се сервира веднага.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари