Минитарти с аспержи
Фините аспержи се сготвят бързо и затова са изключително подходящи за вкусни ястия, приготвени в последния момент. Насладете се на тези впечатляващо вкусни малки тарти като ги съчетаете с чаша совиньон блан и/или семийон.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 350 г бутертесто
- 200 г заквасена сметана
- 1 яйце
- 50 г пармиджано, настъргано
- 100 г козе крем сирене
- 250 г аспержи
- 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
- 1 ч. л. лимонов сок
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Бутертестото се нарязва на квадратчета с размер 10х10 см. Запичат се в загрята фурна на 220С°, докато се надигнат и се зачервят. Изваждат се от фурната и се притискат с кухненска ръкавица, за да се сплескат.
- 2.
Аспержите се отрязват в основата на 1-2 см., за да се отстрани вдървената част и се слагат за 3 мин. във вряща подсолена вода. Изваждат се и се слагат в ледена вода, докато изстинат. Нарязват се на парчета по 9 см. Срязват се на две по дължина.
- 3.
Сметаната се разбърква с двата вида сирене, яйцето, лимоновата кора и сок и се подправя със сол и пипер на вкус. Сместа се разпределя върху изпечените квадратчета тесто. Отгоре се подреждат аспержите.
- 4.
Запичат се около 10 мин., докато леко се зачервят.
- .