Начало За нас Реклама Контакти

Продукти

  • Снимка за статия Кой е най-скъпият зеленчук
    Кой е най-скъпият зеленчук
    Вероятно знаете, че шафранът е най-скъпата подправка, а белият трюфел – най-скъпата гъба, но едва ли се досещате кой е най-скъпият зеленчук. Всъщност е съвсем възможно да минавате покрай него всеки ден...
  • Снимка за статия Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Месо|26.02.2018
    За добро или за зло човешката история е история на убийствата - и човешки, и животински. И макар да нямаме идеалните оправдания за това, редно е да се отбележат естествените процеси на вътре- и междувидова кон...
  • Снимка за статия Палмова захар
    Палмова захар
    Основни|01.02.2018
    В историята на човешката храна захарта не е новост. Появила се е на границата на двете ери в Индия от рафинирания чрез варене и кристализиране сок на захарната тръстика. Това растение обаче не е единствени...
  • Снимка за статия Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Месо|25.01.2018
    Пресни бутове от свинско, морска сол и уникален въздух – това са трите съставки на Сан Даниеле, плюс най-малко 13 месеца внима...
  • Снимка за статия Фрике в помощ на веганизма
    Фрике в помощ на веганизма
    Основни|15.01.2018
    Опушването е един от древните методи за съхраняването на хранителни продукти, но освен това така променя вкуса им, че малцина успяват да устоят на димните аромати на различните колбаси, риби и сирена. Тр...
  • Снимка за статия Пащърнак
    Пащърнак
    Англосаксонският обичай на неделното обедно печено е най-мащабната изява на вкусния есенно-зимен подземен зеленчук, наречен пащърнак. Той едва наскоро запо...
  • Снимка за статия Синап
    Синап
    Подправки|08.12.2017
    В кулинарията се използват семената на два вида синап – бял и черен. Макар приложението им да се припокрива до известна степен, между тях съществуват някои разлики. Семената на белия син...
  • Снимка за статия Превъплъщенията на шарана
    Превъплъщенията на шарана
    Шаранът е дракон. Поне такова е традиционното китайско вярване за една от най-често отглежданите риби в света. Той се пр...
  • Снимка за статия Горчицата
    Горчицата
    Сосове|06.10.2017|6
    Пикантната съблазнителка Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата...
  • Снимка за статия Къри
    Къри
    Подправки|05.07.2017|7
    С този термин се описват две явления - всевъзможни обилно подправени ястия в южноазиатски стил и смес от фино смлени подправки, чиято бройка може да варира от 5 до 30. Противно на господстващ...