Начало За нас Реклама Контакти

Продукти

  • Снимка за статия Чия е чията?
    Чия е чията?
    В постмодерното ни общество с толкова изявени консумеризъм и мултикултурализъм е съвсем естествено една практически непозната в Европа храна за десетина години да се превърне едва ли не в задължителна част от съвреме...
  • Снимка за статия Салвия
    Салвия
    Подправки|13.05.2018|8
    Съществува легенда, според която скоро след раждането на Христос светото семейство прекосява планините на Юдея по пътя си от Витлеем към Египет, бягайки от войниците на цар Ирод. Близо до малко селище Мари...
  • Снимка за статия Агнешко за празници
    Агнешко за празници
    Месо|05.05.2018
    Има нещо особено в агнешкото месо. В западните култури то е свързано с християнската символика за Божия син...
  • Снимка за статия Бял ли е белият зеленчук?
    Бял ли е белият зеленчук?
    Гай лан, чой сум, моа гуа, тат сои... В България все още не познаваме добре, даже никак, азиатските зеленчуци с двусрични китайски имена, но един от тях, наречен бок чой (пак чой) бавно си прокарва път към скромния...
  • Снимка за статия Кой е най-скъпият зеленчук
    Кой е най-скъпият зеленчук
    Вероятно знаете, че шафранът е най-скъпата подправка, а белият трюфел – най-скъпата гъба, но едва ли се досещате кой е най-скъпият зеленчук. Всъщност е съвсем възможно да минавате покрай него всеки ден...
  • Снимка за статия Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Защо месните деликатеси са толкова вкусни?
    Месо|26.02.2018
    За добро или за зло човешката история е история на убийствата - и човешки, и животински. И макар да нямаме идеалните оправдания за това, редно е да се отбележат естествените процеси на вътре- и междувидова кон...
  • Снимка за статия Палмова захар
    Палмова захар
    Основни|01.02.2018
    В историята на човешката храна захарта не е новост. Появила се е на границата на двете ери в Индия от рафинирания чрез варене и кристализиране сок на захарната тръстика. Това растение обаче не е единствени...
  • Снимка за статия Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Неподражаемото прошуто от Сан Даниеле
    Месо|25.01.2018
    Пресни бутове от свинско, морска сол и уникален въздух – това са трите съставки на Сан Даниеле, плюс най-малко 13 месеца внима...
  • Снимка за статия Фрике в помощ на веганизма
    Фрике в помощ на веганизма
    Основни|15.01.2018
    Опушването е един от древните методи за съхраняването на хранителни продукти, но освен това така променя вкуса им, че малцина успяват да устоят на димните аромати на различните колбаси, риби и сирена. Тр...
  • Снимка за статия Пащърнак
    Пащърнак
    Англосаксонският обичай на неделното обедно печено е най-мащабната изява на вкусния есенно-зимен подземен зеленчук, наречен пащърнак. Той едва наскоро запо...