Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 42
декември 2010

Лук

Постни сарми, Унгарска кухня

Снимка за списание
  1. Когато краят на годината наближи, все по-често се обръщаме към изминалите месеци и търсим потвърждение, че сме се справили добре.

  2. Ако подобен порив за равносметка ни сполети и в кухнята, добре е да си припомним, че винаги можем да се осланяме на утвърдени от времето продукти и ястия, които да променим по свой вкус, така както в този брой сме направили с лука и сармите. Или да подирим нови изживявания някъде по-далеч, например в огнената храна на Унгария или в тропическия аромат на ананаса.

  3. Важното е търсенето да продължава, защото никога не се знае от коя тенджера ще изскочи вдъхновението.

  4. Людмил Хайдутов

  5. редактор, списание "Меню"

  6.  

     
  7.  

  8. Ето и рецептите в новия, 42-ри брой на списание "Меню":

  9.  

  10. Ястия с месо

  11. Пълнен кромид

  12. Пиле с праз и зеле в уок

  13. Пилешки крилца в сладко-кисел сос

  14. Традиционен унгарски гулаш

  15. Телешка супа с естрагон

  16. Салата с шункови рула

  17.  

  18. Ястия с риба

  19. Печена пъстърва с гъбен сос

  20. Шаран от Калоча

  21.  

  22. Безмесни ястия

  23. Лучен коктейл

  24. Лукчета с цвекло на фурна

  25. Сарма от лозови листа

  26. Зелеви пури

  27. Бърза бобена супа

  28. Супа от грах с песто

  29. Питка с маслини и сирене халуми

  30. Крем супа от кестени

  31. Пълнени картофи

  32. Панирани лучени кръгчета

  33. Огретен с праз

  34.  

  35. Десерти

  36. Гундел палачинки

  37. Тиквеник с точени кори

  38. Тропически сладкиш

  39. Ананасови пастички с шоколад

  40. Торта с кестени и карамел

  41. Кекс „Есенен следобед“

 

  1. Какво още може да намерите в новото "Меню":

  2. Защо обичаме лук и защо плачем от него?

  3. Нови идеи за постни сарми

  4. Пламенният нрав на унгарската кухня

  5. Закуска с тиквеник

  6. За ананаса и ананасовите десерти