Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 5
ноември 2005

Време е за пости

Снимка за списание

Коледните пости

За християнството и народните вярвания

Много българи зачитат коледния пост. Той може да е строг и не чак толкова, но какви точно са най-общите правила за него? С какво са свързани народните поверия и каква храна може да се яде и да се спазва канонът - четете в "МЕНЮ".

 

Съвети

Елате ни на гости

В този брой Варвара Кирилова разказва за точността, уважението на гостите към домакинята и как тя да приема подаръци и цветя. А какви са задълженията на домакина? Как да представим гостите един на друг?

Никога не сте знаели коя виличка, лъжичка и чаша. За какво са - четете в "МЕНЮ".

Ноември - месецът на петела

Архангеловден и Андреевден

Защо древните българи са нарекли ноември месецът на петела? Кои празнуват през този месец? Какви са поверията? Начало на какво е бил ноември допреди век?

Освен че ще ви напомни, че през ноември празнуват Ангел, Михаил и Андрел,  "МЕНЮ" ще ви даде отговор и на горните въпроси.

С деца на масата

Изпитни емоции

Преди изпитни изпитания за всеко дете е важна както психологическата нагласата, така и физическото състояние. Ще ви разкажем какво е важно за децата във вечерта преди събитието, за закуска и по време на изпита. Ще сме ви от полза, затова четете - "МЕНЮ" е за вас.

Меню за здраве

Ръжените хлябове

Какви са предимствата на ръженото брашно пред пшениченото? Защо консумацията на ръжени хлябове е полезна за здравето ни? Какво общо имат нишестето и полифенолите с ръжта - ще научите само в "МЕНЮ" от проф. д-р Стефка Петрова.

АБВ на готвенето

За мазното и киселото или как да овкусим салатата

Някои хора твърдят, че за една салата най-важното са нейните съставни части - зарзаватите и евентуално мръвки, рибка, ориз, макаронени изделия и всичко, за което можете да се сетите. Но какво е една салата без зехтин и оцет?

В този брой ще ви разкажем повече за зехтина, олиото и видовете оцет - балсамов, ябълков, бял, винен и оризов.

Съвети за пазар

Луканката

Кои са най-добрите български луканки според експертите на "МЕНЮ"? Четете в новия брой. Ако сте любители на този деликатес - следвайте съветите ни за избор, за да не се окаже че сте дали напразно парите си.

Челната шестица - търсете в "МЕНЮ".