Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 37
юни 2010

Пресни картофи

Морско парти, Петровден

Снимка за списание

Никога не би ми омръзнало да приготвям пресни картофи и да им се наслаждавам. Уви, има ги само в края на пролетта и началото на лятото. Точно затова са толкова чакани, желани и вкусни - те олицетворяват светлата част от годината и са сред най-благите храни на масата ни. Сега можем да се възползваме от сезонното им изобилие и да приготвяме с тях най-разнообразни ястия. На следващите страници ви предлагаме няколко идеи с нежните пресни грудки.
През първия летен месец морето вече ни тегли неудържимо и морската храна ни става още по-любима. Да, рибните ястия изискват много търпение и всеотдайност при приготвянето им, но пък те ни зареждат с част от древната енергия на стихията, дала начало на нашия свят. Ако решите да си направите едно морско парти ще видите колко апетитни възможности предлагат многобройните обитатели на морските дълбини. И колко приятни кулинарни преживявания и настроение създават. Ще ви помогнем за приготвянето им с няколко морски рецепти в този брой.
А за главно действащо лице в десертите от юнския брой, сме определили сочните череши - всъщност не ние, природата им е отредила тази роля. Просто юни е черешовият месец, а черешите са великолепен плод.
Уважаеми читатели, желая ви много добро настроение и приятни кулинарни мигове през светлия и вдъхновяващ месец юни!

Веселина Маринова
гл. редактор

 

Когато картофите са деликатес

Защо пресните картофки ни привличат толкова много ще разберете от статията на Веселина Маринова.

Американска закуска

 

Пухкави палачинки, кленов сироп и ягоди ви очакват на утринната МЕНЮ-страница

Изберете морското!

 

10 причини да устроите морско парти и 5 рецепти за вашите прятели.

Алени, сладки, сочни

 

"Ексклузивен репортаж" на Людмил Хайдутов от черешовите градини.

Пиле и ябълки за новия Петровден

 

Рецепти за рататуй, пай, печено пиле - замесена е и бира.