Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 61
октомври 2012

Италия

Прясна паста, Зехтин

Снимка за списание

Новият брой 61 на списание „Меню” е за Италия – страна, повече от известна с кулинарните си постижения и традиции.

Един от най-вкусните й символи е пастата – насъщна храна по целия полуостров с безкрайно разнообразие от форми и начини на приготвяне. В този брой ще разберете как съвсем сами да си приготвите прясна паста и ще научите няколко нови рецепти за нея. Ще се запознаете и с шеф-готвача на софийския хотел Хилтън Габриеле Савини, който е роден на адриатическото крайбрежие и с финес пренася тамошната кухня у нас. За да разбере повече за различните региони в Италия, „Меню” се отправи към Пиемонте и се върна с интересната статия и с рецептите на Ивелина Иванова. За десерт пък ви сервираме ухаещи на амарето сладкиши.

 

Във втората част на списанието – „За храната” нашите автори разказват за важния за здравето показател гликемичен индекс на храната, за завладялата целия свят мания по нудълите, за зехтина и за съчетаването на паста с вино. Освен това екипът ни посети биологичните производители на подправки Биоферма „Павлови” и очарователния столичен „Пасторант”.

Надяваме се, че всеки от вас ще намери по нещо важно за себе си в новото Меню 61!

Тук е списъкът с търговските обекти, в които може да намерите списание "Меню".


Ето и рецептите, които ще намерите в новия брой на "Меню":

Безмесни ястия
Прясна паста с яйца и грис
Бърза паста
Паста с лек и бърз доматен сос
Алио е олио
Ризото карбонара с аспержи и карпачо от пушена провола
Полента с гъбен сос
Пухкави ньоки с рикота и салвия
Бързи бели канелони
Пълнен картоф с патладжан и гъби
Тиквички с песто и крем-сирене
Зеленчукова лазаня
Пълнен лук на фурна
Печени ньоки
Хляб с бига
Фусили с песто от рукола и чери домати
Прясно зеле на фурна

Ястия с риба
Червена паста с песто и миди
Морска салата с мастило от сепия
Ризото с калмари

Ястия с месо
Ориз с грах по италиански
Печено лимоново пиле с броколи
Заек с вино и печени чушки
Телешко със сос от риба тон
Талятели с пиле и шафран

Десерти
Панакота с кафе и звезден анасон
Орехова закуска
Пълнени праскови
Италиански шоколадов сладкиш с орехи
Кростата с круши и амарето
Бадемови кантучини от Марема
Капучино чийзкейк


И още:

Време за паста
Паста, суперпаста или хапка есен

Вещи в занаята
Прясна паста

Модерни традиции
Габриеле Савини - от Адриатика до София

Бързи рецепти
За броени минути

5 продукта
Великолепната петорка

Ретро закуска
Орехови милинки

Видеорецепти
Стъпка по стъпка, кадър след кадър

Световно меню
Пиемонте: земя на кулинарни удоволствия

Неустоимо
Сладкиши с амарето

Посоки
Come si mangia?

Меню навън
Да се отбием в „Пасторант“

За виното
Диалози на чаша: паста и вино

Порция здраве
Гликемичен индекс

От натура
Ароматният двор

В близък план
Зехтинът под лупа

Тенденции
Нудълмания

Справки
Препоръчано от Меню

Читателско меню
Вкусна история
Фотозагадка