Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 46
април 2011

Яйца

Козунаци, Аржентинска кухня, Медени десерти

Снимка за списание
  1. Уважаеми читатели,

  2. Първите плахи стръкчета лалета отдавна пробиха пръстта и се превръщат пред очите ни в силни растения. Отново е време за вкусни зеленини, а в края на месеца идват и блажните великденски угощения, които винаги хвърлят ръкавица на страстните кулинари. Защото яйцето, със съвършенния си био-химичен състав и форма, е истинско предизвикателство при готвене, а ритуалните козунаци са прочуто препятствие по пътя към кулинарния триумф. Дано с нашите яйчни и козуначени рецепти и съвети да ви помогнем и вдъхновим за големите великденски приготовления. Чакат ви и още интересни идеи - за бързи и лесни рецепти, за ястия от богатата кухня на Аржентина и съблазнителни десерти с мед, един от най-забележителните продукти, използвани от човека.

  3. Приятно четене и готвене!

  4. Веселина Маринова

  5. гл. редактор

  6.  

     
  7. Ето и рецептите, които ще намерите в брой 46 на "Меню":

  8.  

  9. Безмесни ястия

  10. Яйчна супа-капучино

  11. Цветна яйчна салата

  12. Макарони със спанак и сирене

  13. Морковена супа с топено сирене

  14. Салата с ягоди и козе сирене

  15. Кюфтенца с нахут

  16.  

  17. Ястия с риба

  18. Двуцветен яйчен мус

  19. Печен лаврак с горчичен сос

  20. Пълнени тиквички с риба тон

  21.  

  22. Ястия с месо

  23. Телешко със зелен боб и маслини

  24. Крем супа от спанак и тиквички с ньоки от извара

  25. Пиле паприкаш

  26. Пуешки кюфтенца със сос барбекю

  27. Панирани пилешки гърди

  28. Емпанади с две плънки

  29. Аржентинска яхния Локро

  30. Пълнена флейка Матамбре

  31. Агнешко бутче с розмарин и чесън

  32.  

  33. Десерти

  34. Пъстри козунаци

  35. Великденски венец

  36. Масленки Алфахорес

  37. Великденски симнел кейк

  38. Сладки с тахан

  39. Рога на газела

  40.  

  41. И още:

  42. Световни истории с яйца

  43. Тайните на козунака

  44. Аржентински вкусотии

  45. Медени приказки