Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 44
февруари 2011

Светът на сирената

Сирене, Руска кухня, Десерти с мед

Снимка за списание

Когато към края на зимата почти са се изчерпали запасите ни от топли усмивки, добро настроение и оптимизъм, съзнателно или не започваме да търсим естествената топлина, вкус и енергия на храната. Дори с риск да поразвалим линията трудно бихме отказали блюдо с ароматни сирена. А какво остава за ньоки със сос от горгонзола или за разтопен камамбер с билки, стичащ се по препечена филийка?
В този брой ще откриете и оригинални вкусове от руската кухня - в Русия определено знаят какво да хапват през зимата. За месеца на любовта ви предлагаме и три идеи за нежни сладкиши с мед – вездесъщата „торта с моркови” - не само вкусна, но и красива, медени сусамки и романтична торта с медени еклери. А ако ви е скучно, прескочете до карнавала във Венеция, като приготвите типичната карнавална лазаня с рикота и хрупкави сочни фритоле.
Приятно пътуване и гответе със страст!
Ивелина Иванова
шеф-готвач на списание „Меню”
 

 

 

 

Ето рецептите, които ще намерите в новото МЕНЮ 44:

 

Ястия с месо

Богата лазаня

Пилешки шницели с фъстъци и морковени спагети

Баница сърце

Пакетчета с гъбена заливка

Паста с пиле, маслини и рикота

Солянка

Пелмени

Пълнени ребърца от заек

Кисело зеле с патешко и ананас

Ястия с риба

Печена скумрия с боб

Пъстърва с орехов сос

Задушена риба във вино

Риба в гърне с манатарки

Безмесни ястия

Царевични ньоки със синьо сирене

Печен камамбер в лозови листа

Руло със сирене

Овесени кюфтенца

Зелен картофен огретен

Кашкавалени топчици

Пирожки

Десерти

Фритоли

Ябълков десерт с извара

Левашники

Бадемови керемидки

Тортички с моркови

Сусамки с мед

Медена торта с еклери

И още:

Време е за сирене
На карнавал и маса във Венеция
Закуска за влюбени
C-витаминна бомба
Русия на вкус и на цвят