Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 52
ноември 2011

Колбаси

Хелоуин, Баска кухня, Леща

Снимка за списание

Когато слънчевата светлина започне да избледнява, сенките над земята се издължат и започнат да падат тежки мъгли, хората от векове вярват, че границата между света на живите и царството на духовете се стопява. Хелоуин е празникът, който от древни времена ритуално почита точно тази изтъняла граница. На Вси Светии храната се предлага за радост на съществата отвъд, на тези отвън, но и на хората вътре,в топлите домове. Тя е с концентрирани аромати, плътна и вкусна, защото зарежда с енергия за зимата. В броя ни ще намерите много идеи за такава храна - от ястия с разнообразни колбаси и рецепти за Хелоуин, до уникални гозби от Страната на баските и нежни десерти с бял шоколад.


Приятно есенно готвене!

 


Веселина Маринова
главен радактор на списание „Меню”

Ето рецептите, които ще намерите в брой 52 на "Меню":

Безмесни ястия
Салата от тиква и леща
Фина пица
Солени палачинки с тиква и манатарки
Огретен от цял карфиол


Ястия с риба
Супа с риба и скариди
Мармитако
Оризови нудъли със скариди


Ястия с месо
Крем супа с наденица и царевица
Кисело зеле с колбаси в гювечета
Ароматен боб с тиква и суджук
„Печена змия”
Фетучини с наденички
Пилешки гърди с гъби и топено сирене
Фритата с боб и наденица
Пиле с гъби и праз
Пълнени чушки от Билбао
Джолан по баски


Десерти
Шоколадови буболечки и марципанови духчета
Бискайско гато
Печено мюсли
Кокосови тарти с малинов крем
Лилии с бял шоколадов мус и лавандула
Замъкът на вещиците

 

И още:

Сочни наденички и вкусни салами
Цветовете на лещата
Между морето и земята - баска кухня
Закуска за шампиони
Десерти с бял шоколад
Кулинарен конкурс
ФОТОзагадка