Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 10
април 2006

Великден

Снимка за списание

Великден е. Червените яйца от вас, а от нас:

 

Топъл, ароматен козунак...

Великден обикновено се свързва и с печено агнешко, прясна зелена салатка и разбира се с огромно количество шарени варени яйца, чийто брой често е далеч по-голям от капацитета на фамилията.

В този брой екипът на "Меню" ще ви даде много идеи за оползотворяване на счупените великденски яйца, както и как да си приготвите традиционни и нови, интересни празнични пролетни гозби. Алтернатива на нашите козунаци са английските кифлички, които се приготвят малко по-леко. Само не се плашете от тестото с мая.

Меню за здраве

Здравословно ли се храним

В този брой ви запознаваме с интересни факти за мазнините, захарта, витамините. Няма да подминем холестерина и протеините.

Кои храни трябва да избягваме и кои в никакъв случай не трябва да пренебрегваме, четете в "МЕНЮ".

Съветник

Как да изберем кухненски ножове

На пръв поглед не е лесно да разпознаете наистина добрия нож от по-лошокачествения, защото съществените предимства на хубавия нож си проличават едва при ежедневната му употреба. Но все пак има някои признаци, по които можете да познаете дали си струва да харчите парите си за точно тази стока.

Точно на тези признаци обръщаме внимание в настоящия брой на "МЕНЮ".

История, митове и легенди

Медът

В този брой Пламен Томов разказва за известни и недотам известни факти, свързани с пчелите и производството на мед. Ще научите доста любопитни факти за историята на меда, колко вида мед има и какво е приложението му в нашия бит.

Не сме подминали и полезните съвети, които не бива да подминаваме при покупка на мед, за да не си тръгнете от пазара вместо с мед с буркан домашно сладко.