Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 13
юли 2006

Италия - отвъд пастата и пицата

Снимка за списание

Италианска кухня

Пица, паста, пармиджано

Италианската кухня е една от най-широко разпространените и известни извън пределите на своята родина. По брой ресторанти например вероятно спори с китайските за първо място, защото почти няма град по света, където да не се носи ароматът на прясно изпечена пица. Каква всъщност е причината?

Италианската кухня не се ограничава само до пица и паста. Обръщаме поглед и към специалитетите - зехтин, сирена, колбаси, вина, както и към причините всеки  регион, а понякога и град да има собствена кухна.

А знаете ли кое е основното хранене в Италия?

Отговорите - в списание "МЕНЮ".

 

Италианска кухня

Типичното италианско меню

Antipasti, Priti Piatti, Secondi Piatti, Dolci - това са степените на едно типично италианско меню. А къде в тях попадат тези типични италиански ястия прошуто, паста, тирамису, ризото...

...  четете в печатното издание

 

Съветник

Недей да плачеш, недей да страдаш...

В този брой ще разберете защо леем литри сълзи докато белим и режем лук и какви са начините да се предпазим от тях.

Съветник

Препарати за миене на чинии

Вярно ли е, че чиниите трябва да се плакнат по няколко пъти, за да се отмият остатъците от препарата?

.... Отговора търсете в новия брой на сп. "МЕНЮ".

Съветник

Каква бира?

Ако обичате бирата, но все още понякога се чудите какво точно ястие да сервирате с нея - това е вашият брой.

От него ще разберете кой тип бира с какви храни е най-подходящ, както и времето за приготвяне на някои от месните специалитети.

Меню за здраве

Нови тенденции в храненето

Почти не минава месец, без някъде по света някой да не прокламира нова тенденция в храненето. Slow Food, Hand-Held-Food, Omega 3 или Functional Food са все нашумели термини, които звучат много шик. Но какво всъщност се крие зад всичко това? В няколко броя на "Меню" ще се опитаме да разясним същността на някои от тях.

Slow Food - "Бавната храна" под знака на охлюва

От този брой ще разберете къде се ражда идеята, каква точно е неговата идеология и какво е заложено в нея.

История, митове и легенди

Смокинята

Четете за дългата история на смокинята, известна на човека от самото началото на неговото съществуване. Кои народи са го смятали за свещено дърво и как са го ценили през вековете. Какво е мястото му в различните митологии...

Ще научите и любопитни факти за хранителните стойности на смокинята.

А как да ги хапваме - пресни, на сладко, сушени и от фризера. Кое как се приготвя - четете в броя.