Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 62
ноември 2012

Кореноплодни

Турска кухня, Емил Минев

Снимка за списание

Вкусът на земята и есента

Новият брой 62 на "Меню" пренася цветовете, вкусовете и миризмите на есенната земя и подземните храни върху страниците на списанието. Землист вкус и аромат имат толкова много кореноплодни зеленчуци - цвекло, алабаш, морков, картоф, ряпа, пащърнак, целина, гулия, земна ябълка. Ще научите тайните им и ще усетите характера им с рецептите, приготвени от Ивелина Иванова, шеф-готвач на списанието и от кулинарния магьосник Емил Минев, световно признат готвач на България.

 
 

Ноемврийското "Меню" събира още сезонни благини, представени в интересни статии и приготвени от готвачи факири и приятели талантливи кулинари. Никулден скоро ще почука на вратата, така че рибните идеи също са в изобилие. Но дотогава има време за благодарност - и преди, и след Деня на благодарността, за който ще откриете примамливи сладкиши с тиква. 

Заповядайте през ноември с "Меню" на вкусни разходки из Турция и нейната необятна кухня, из Източните Родопи и "Дивата ферма", по бреговете на Нова Англия. Запознайте се с вкусния пловдивски ресторант "Сол и пипер" и с модерните бургери. 

И нека запазим есенната благодарност към земята и спомена от мириса на печени чушки през цялата година.

 

Ето и списък на търговските обекти, където ще намерите списание "Меню".

 

"Меню" 62 Ноември съдържа:

Безмесни ястия

Тиганички от пащърнак с медена горчица

Огретен от ряпа

Салата от разноцветни репи с топено сирене и майонеза

Студена супа от цвекло и малини с прясно биволско сирене

Пащърнак с моркови и праз лук

Печени кореноплодни по британски с млечен сос

Солена тиквена баница

Супа от червена леща

Земни ябълки на тиган с хрупкава салвия

 

Ястия с риба

Гювечета с риба

Лингуини с винен карфиол и каперси

Бургер със сьомга и азиатско сло

Шаран с кисело зеле,праз и гъби

Рибени кюфтенца

Вързана риба

 

Ястия с месо

Пълнен алабаш

Балсамови кюфтенца

Пълнени питки с карфиол и броколи

Чий кьофте

Патладжан кебап

Гъши дроб със зелена смокиня и марсала

Филе от токачка със сладко-кисел сос, кускус и леща с аромат на трюфел

Шкембе чорба

 

Десерти

Десерт с крем от кестени

Кюнефе

Сютляч

Тиквен крем с шоколад и меден крокан

Канелени охлювчета с тиква

Пай с тиква и круши

Есенно шоколадово руло

Шоколад с малини и коняк

 

И още:

 

Време за кореноплоди

Близо до земята

 

Модерни традиции

Емил Минев: на крачка отвъд мечтите

 

Световно меню

Из необятната турска кухня

Турски традиции в „Тюркоаз“

 

Вещи в занаята

Захарно тесто

 

В близък план

Земна ябълка

 

Порция здраве

Пестициди и нитрати - полезни или вредни?

 

От натура

Бягство в „Дивата ферма“

 

Меню навън

„Сол и пипер“ под тепетата

 

Меню надалеч

От Бостън до Нюпорт

 

Тенденции

Новите бургери