Начало За нас Реклама Контакти
Списание
Списание
Брой 8
февруари 2006

В месеца на любовта - шоколад

Снимка за списание

АБВ на готвенето

Техники за работа с шоколад

В този брой ще ви запознаем с различните видове шоколад. Как се разтопява. Ще ви дадем много полезни съвети как да работите с него, така че да не загубите вкусовите му качества и какви украси могат да се направят лесно и ефектно, стига да имате под ръка парче шоколад.

Шоколадът

Храна на боговете

Малко история за какаовите дървета, ацтеките, маите и пренасянето на шоколада в Европа от испанците. За първата шоколадова къща и защо в Англия са го наричали "течно злато" ще научите в новото "МЕНЮ".

 

Меню за здраве

Трябва ли да се лишаваме от шоколада

Шоколадът се е превърнал в синоним на греха и мнозина са тези, които протягат ръка към него с чувство на вина. Какво всъщност представляват шоколадовите лакомства - жертва или изкушение, за което трябва да забравим? А дали наистина е чак толкова вреден? В този брой ще развенчаем някои митове около едно от най-приятните лакомства.

Пазарен съветник

Добрите бацили

Като стане дума за традиционна българска храна, на едно от най-първите места със сигурност ще се спомене киселото мляко. Няма българин, който да не го е ял. То се е превърнало в такава степен в част от нашето ежедневие, че все по-рядко се сещаме как се произвежда.

В този брой на "МЕНЮ" публикуваме резултатите от теста, който направихме измежду 14 водещи кисели млека от краве мляко, девет от които с 3.6%, а останалите с 4.3 и 4.6% масленост. Каква е челната четворка според нашите експерти - четете в "МЕНЮ".

Празници

Тодоровден

Тодоровден е винаги в съботата след Сирни Заговезни и с него завършва Тодоровата седмица. Как се празнува всеки един ден от Тодоровата седмица и кой е най-опасният от тях, ще ви разкажем в този брой. Няма да подминем традиционната празнична трапеза за именниците, ритуалите свързани с този ден и кушиите.