Начало За нас Реклама Контакти

Спаначена супа с ньоки от извара

Снимка за Спаначена супа с ньоки от извара
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази удивително вкусна пролетна супа е гарнирана с фини ньоки от извара, които я превръщат в чудесно ястие за средата на деня.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за супата:
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 2 тиквички, нарязани на кубчета
  • 200 г спанак
  • 2 с. л. заквасена сметана
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • за ньоките:
  • 300 г рикота или фина извара
  • ½ ч. ч. брашно
  • 50 г настъргано пармидажно*
  • 1 яйце
  •  сол и черен пипер на вкус
  • 1 с. л. масло

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загретия зехтин се слагат картофите, празът и тиквичката. Разбъркват се 3-4 мин., слага се спанакът и се разбърква, докато завехне. Залива се с горещия бульон и се оставя да ври 20 мин., докато омекнат зеленчуците.

  • 2.

    Добавя се сметаната и супата се пасира.

  • 3.

    Рикотата се разбърква с яйцето, пармезана, брашното и сол и пипер на вкус. Тестото се слага в шприц с гладък накрайник или в голяма фуния от хартия за печене.

  • 4.

    Ньоките се шприцоват в леко вряща подсолена вода. Щом се издигнат на повърхността, се изваждат с решетеста лъжица, отцеждат се добре и се пускат в сгорещеното масло за 1-2 мин.

  • 5.

    Супата се гарнира с ньоките и лъжица сметана.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари