Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени тиквички с риба тон

Снимка за Пълнени тиквички с риба тон
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Подходящата за пълнене форма на тиквичките дава чудесни възможности за съчетаването на тези нежни зеленчуци с най-различни продукти. В тази рецепта изборът е риба тон, моркови и ароматна целина. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 малки тиквички
  • 2 с. л. масло
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 1 морков, нарязан на малки кубчета
  • 1 резен целина или 1 стрък селъри, ситно нарязани
  • 2 с. л. брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 консерва риба тон, отцедена
  • 100 г настърган кашкавал
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. копър
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Тиквичките се срязват наполовина. С малка лъжичка се издълбава вътрешността им и се нарязва на ситно.

  • 2.

    В загрятото масло се слагат лукът, морковът, вътрешността на тиквичките и целината. Разбъркват се 4-5 мин. с 1 с. л. вода, докато омекнат. Овкусява се със сол и пипер и се разбърква.

  • 3.

    Когато се изпари течността, се слага брашното, разбърква се и се налива млякото при непрекъснато разбъркване. Когато се сгъсти, се слагат рибата, половината кашкавал, копърът и лимоновият сок и се оптва на вкус.

  • 4.

    Тиквичките се напълват с рибния пълнеж, поръсват се с останалия кашкавал и се слагат в загрята фурна на 180° С за 20 мин. да се запекат. Трябва да останат леко хрупкави. Поднасят се с резенчета лимон и копър.


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари