Начало За нас Реклама Контакти

Паламуд с паста и маслини

Снимка за Паламуд с паста и маслини
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Паламудът е една от най-ценените и вкусни черноморски риби и затова заслужава да бъде приготвен по наистина добра рецепта като тази.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 с. л. зехтин
  • 4 котлета от паламуд
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 1 с. л. каперси или кисели краставички, нарязани на кубчета
  • 2 стръка селъри или 1 резен целина, нарязани на малки кубчета
  • 1 месеста червена чушка, нарязана на кръгчета
  • 150 г маслини стафидати
  • 300 г чери домати, разрязани на половинки
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 200 г консервирани домати
  • 100 мл бяло вино
  • 2 с. л. нарязан босилек
  • 400 г паста - трофие, пене, фусили или макарони
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зехтинът се загрява. Слагат се лукът и чесънът и се разбъркват 1-2 мин. Слагат се леко посолените котлети и се запечатват по 1 мин. от всяка страна, докато леко се зачервят. Изваждат се и се слагат в тавичка.

  • 2.

    Към лукът и чесънът се слагат чушките, каперсите, и селърито и се разбъркват 1-2 мин. Прибавят се маслините, разбъркват се. Сипва се виното и се оставя да поври, докато почти напълно се изпари.

  • 3.

    Сипват се доматеното пюре и доматчетата, разбъркват се още 1-2 мин. Сипват се консервираните домати. Всичко се оставя да поври, докато сосът се сгъсти. Разбърква се с босилека, подправят се със сол и пипер на вкус.

  • 4.

    Котлетите се заливат със соса и се слагат във фурната за 10 мин. на 190° С.

  • 5.

    През това време пастата се сварява според указанията на опаковката. Отцежда се, като се запазва част от водата, в която е варена.

  • 6.

    Пастата се разбърква със соса от печенето на рибата и ако има нужда се сипва малко от водата от варенето ѝ, за да е по-сочна. Сервира се с котлетите.

  •  
Подходящи типове вина
Дек. 2015
Още подобни рецепти
Коментари