Начало За нас Реклама Контакти

Панирани пилешки гърди

Снимка за Панирани пилешки гърди
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вариация на класическото пиле Cordon bleu, тази рецепта включва синьо сирене вместо грюер и царевично брашно вместо хлебни трохи. Освен това пилешкото полезно се пържи не повече от 2 минути, а останалата термична обработка става във фурната.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 пилешки гърди
  • 4 резена шунка
  • 4 резена синьо сирене или кашкавал
  • 4 с. л. царевично брашно
  • 1 разбито яйце
  •  сол, пипер на вкус и олио за пържене
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пилешките гърди се срязват наполовина така, че да се оформи джоб. Подправят се със сол и пипер на вкус.

  • 2.

    Жълтъкът и белтъкът на яйцето се разделят и се разбиват поотделно с по една щипка сол. Смесват се внимателно.

  • 3.

    Във всяко филе се поставят по един резен шунка и синьо сирене. Затварят се с клечки за зъби. Овалват се в брашното, в разбитото яйце и пак в брашното.

  • 4.

    Пържат се по минута от всяка страна в малко олио и се слагат да се допекат 10-15 мин. във фурна, загрята на 190° С. Преди сервиране клечките за зъби се изваждат.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари