Начало За нас Реклама Контакти

Скумрия с гъбен сос

Снимка за Скумрия с гъбен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Скумрията на скара е едно позабравено явление от близкото минало, което в тази рецепта е хитро разчупено от аромата на гъби и праз лук.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от скумрия
  2. 1 лимон
  3. 1 с. л. мадраско къри
  4. 4 с. л. олио
  5. 1 стрък праз, ситно нарязан
  6. 400 г гъби, нарязани
  7. 400 г чери домати или нарязани на кубчета обикновени домати
  8. 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  9.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибните филета се срязват леко откъм кожата на 3-4 диагонални среза. Обтриват се с парче лимон и се поръсват с кърито. Намазват се с половината олио и се запичат 1-2 мин. на грил-тиган или на грил.
    2В останалото олио се запържва празът за 2-3 мин., добавят се гъбите и се разбъркват на силен огън 3-4 мин. Слагат се доматите. Сосът се подправя със сол и пипер на вкус. Обърква се с магданоза и се слага в тавичка. Отгоре се подреждат филетата и се запичат 10 - 15 мин. във фурна, загрята на 180˚ С.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари