Начало За нас Реклама Контакти

Ароматно сорбе

Снимка за Ароматно сорбе
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 4 ч. охлаждане
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

За летни дни и вечери сорбето е незаменимо удоволствие – то е ароматно, фино и прочиства небцето и ума с ледената си плодова свежест.
 

СъставНеобходими продукти за 6 порции

    1. 200 г малини
    2. 200 г вишни, замразени
    3. 200 г ягоди
    4. 200 г боровинки
  1. 2 ч. ч. захар
  2. 150 мл вода
  3. 1 шушулка звезден анасон
  4. 1 пръчка канела
  5. 1 с. л. настъргана кора от лайм или лимон
  6. 50 мл сок от лайм или лимон
  7. 2 белтъка
  8. 30 мл узо или мастика
  9.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Плодовете се замразяват за 2 часа в хладилника.

  2. 2.

    Захарта и водата се слагат да заврат заедно с анасона, канелата и кората от лайм, оставят се да поврат 2-3 мин., докато се получи гъст захарен сироп. Половината от още врящия сироп се налива в разбитите на твърд сняг белтъци. Белтъчният крем се разбива, докато се поохлади.

  3. 3.

    Замразените плодове се слагат в кухненски робот или блендер заедно с лимоновия сок, другата половина от горещия сироп и узото. Пасират се. Внимателно се прибавят разбитите белтъци, като сорбето се разбърква вече с бъркалка.

  4. 4.

    Сместа се сипва в метална тавичка и се слага във фризера. Разбърква се с телена бъркалка или вилица на всеки 15 мин., за да замръзне на фини кристалчета.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари