Начало За нас Реклама Контакти

Маргарита в ягоди

Снимка за Маргарита в ягоди
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 2 часа охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Желираните коктейли може някога да са били привилегия на разюзданите колежански партита в САЩ, но сега бързо печелят нова, любознателна и възпитана публика.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 12 едри ягоди
  • 50 мл текила
  • 50 мл коантро или друг портокалов ликьор
  • 1 ч. л. желатин
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лайм
  • 1-2 с. л. сок от лайм
  • 12 тънки резена лайм
  • 2 с. л. фина кристална захар
  •  листа мента

Начин на приготвяне

  • 1.

    На ягодите отгоре се отрязва капаче и леко се подрязват в заострената част, за да се задържат изправени. Издълбават се с малка лъжичка или ножче.

  • 2.

    Издълбаната вътрешност на ягодите се пасира заедно с двата вида алкохол. Желатинът се залива с 2 с. л. студена вода и като набъбне, се загрява на водна баня или в микровълнова фурна, докато се стопи, но не бива да завира. Разбърква се с ягодово пюре и 1-2 с. л. сок от лайм на вкус. Сместа се налива в издълбаните ягоди и се оставя да се желира в хладилника.

  • 3.

    Захарта се разбърква с кората на лайма. Ягодите се намазват с малко сок от лайм и се овалват в захарта, смесена с кората.

  • 4.

    Поднасят се върху лед с резенчета лайм и мента. 

Галерия
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари