Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени праскови

Снимка за Пълнени праскови
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сочни, пръхкави, с ухание на канела, масло и шоколад, тези запечени плодове са истинска наслада за финал на един солиден обяд или вкусна вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пресни праскови или 8 половинки от компот
  2. 100 г бисквити амарети или ореховки
  3. 50 г меко масло
  4. 1 жълтък
  5. 2 щипки канела
  6. 50 г настърган тъмен шоколад
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Прасковите се срязват на половини, отделят се костилките и леко се издълбават.

  2. 2.

    Бисквитите се натрошават и се смесват със ситно нарязаната вътрешност на прасковите, маслото, жълтъка, канелата и шоколада.

  3. 3.

    Половинките праскови се напълват със сместа и се слагат да се запекат на 190° С за 20 мин. или докато се зачервят.

  4. 4.

    Поднасят се топли или студени.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари