Начало За нас Реклама Контакти

Поширани круши

Снимка за Поширани круши
60
Време за приготвяне: 1 час + 8 часа за охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Поширането е класически френски метод за готвене, който е изключително подходящ за приготвяне на круши, защото ги прави нежни на усещане и фини на вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 зрели, но твърди круши
  • 3 пакетчета зелен цитрусов чай
  • 3 пакетчета чай каркаде
  • 1 л вода
  • 1 с. л. настъргана портокалова кора
  • 2 ч. ч. захар
  • за гарниране:
  • 50 г смлян шамфъстък
  • ½ ч. ч. изцедено кисело мляко
  • 1 ч. л. пудра захар
  • ½ ч. л. розова вода
  • 50 г ситно настърган бял шоколад

Начин на приготвяне

  • 1.

    Крушите се обелват внимателно, като се оставят дръжките. Долната част се изрязва и семките се издълбават.

  • 2.

    Водата и захарта се оставят да заврат, слагат се двата вида чай и портокаловата кора. Прибавят се крушите и всичко се оставя на много тих огън 10 - 12 мин. Ако крушите са по-зелени, се оставят да врат на тих огън 20 мин. Охлаждат се и се слагат в хладилника за една нощ.

  • 3.

    За гарнитурата се смесват шоколадът, ядките, захарта, розовата вода и млякото. Може да се запази 1 с. л. от смлените ядки за украса.

  • 4.

    Сиропът от крушите се прецежда и се слага да се вари, докато се сгъсти и се редуцира наполовина.

  • 5.

    На крушите се отрязва капаче, гарнират се с лъжица от млечната смес и се връща капачето. Сервират се с редуцирания сос и запазения шамфъстък.
     

Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари