Начало За нас Реклама Контакти

Мус от диня и пъпеш

Снимка за Мус от диня и пъпеш
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Обединените във фин мус летни аромати на дините и пъпешите не могат да се сравнят с никое друго плодово ухание в горещите вечери. 

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  • 1 с. л. желатин
  • 50 мл студена вода
  • 300 г диня
  • 300 г пъпеш медна роса
  • 300 мл сметана 35%
  • 2 с. л. гъсто кисело мляко
  • 1 ч. ч. пудра захар
  •  мента за гарниране

Начин на приготвяне

  • 1.

    Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне 5 мин. Стопява се на водна баня.

  • 2.

    Динята се нарязва на малки парчета и се почиства от семките. Пасира се.

  • 3.

    Пъпешът се пасира. Половината от стопения желатин се слага в пасираната диня, а останалият – в пасирания пъпеш.

  • 4.

    Сметаната се разбива. Добавят се пудрата захар и киселото мляко. Разделя се на две.

  • 5.

    Към половината сметана се прибавя пъпешът. Към другата половина от сметаната се добавя динята.

  • 6.

    Мусът се сипва в чаши на два пласта. Гарнира се с парченца свежи плодове и диня, свежи билки и цветя.

Авг. 2014
Още подобни рецепти
Коментари