Начало За нас Реклама Контакти

Лаваш

Снимка за Лаваш
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Много страни си оспорват произхода на безквасния хляб лаваш. Сред тях са Армения, Азербайджан, Турция и Иран.. Каквато и да е истината, този хляб се приготвя лесно и е чудесен с хумус, салата саалук или пък със зеленчуков хайвер.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 ч. ч. брашно
  2. 1 ч. ч. вода
  3. 1 ч. л. сол
  4. 1 с. л. масло
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва със солта. Добавя се водата и се меси 7-8 мин,, докато се получи гладко и еластично тесто.

  2. 2.

    Тестото се покрива с кърпа и се оставя да почине 30 мин.

  3. 3.

    Фурната се загрява на 220˚ С. Тестото се разделя на 6 топки. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър 20 см. Запича се във фурната за 10 - 15 мин. Ако се зачервят много, стават доста твърди. Още горещи, се намазват с масло. Може да се запекат и на котлона в сач или тиган с незалепващо покритие от двете страни.
     


Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари