Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчуков хайвер

Снимка за Зеленчуков хайвер
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Подмяната на имената на ястията може да е повод за големи изненади. В този случай хайвер не означава рибешки яйца, а свежа постна манджа.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г патладжани
  2. 6 печени чушки, нарязани на ситно
  3. 3 с. л. зехтин
  4. 2 с. л. орехови ядки
  5. 5 скилидки чесън
  6. 1 с. л. сусамов тахан
  7. 1 лимон
  8.  сол и черен пипер на вкус
  9.  нарязани магданоз и див лук
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Патладжаните се обелват, нарязват се на парченца, посоляват се и се оставят за 20 мин. да си пуснат горчивият сок. Измиват се и слагат да се сварят на пара за 15 - 20 мин.

  • 2.

    Отцеждат се добре и се претриват с дървена лъжица. Към полученото пюре се прибавят чушките, зехтинът, таханът, счуканите с чесъна орехови ядки, сокът от лимона, сол и пипер на вкус. Сместа се разбърква добре, изсипва се в широка чиния и се поръсва с магданоз и пресен лук.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари