Начало За нас Реклама Контакти

Салата с плодове и кореноплоди

Снимка за Салата с плодове и кореноплоди
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Макар тази сезонна салата да е по-скоро сладка заради основния вкус на плодовете и зеленчуците в нея, тя е добре балансирана с пикантността на ряпата, тръпчивостта на орехите и свежата киселост на лимона и нара.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г червено грозде, срязано на половинки
  • 200 г целина, едро настъргана
  • 2 ябълки, нарязани на пръчици
  • 200 г алабаш или земна ябълка, нарязани на тънко
  • 1 бяла ряпа, едро настъргана
  • 100 г запечени орехи, едро нарязани
  •  зърна нар за гарниране
  • за соса:
  • 1 ч. л. горчица
  • 100 мл растително олио
  • 1 ч. л. нарязан пресен естрагон
  • 1 щипка кора от лимон
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 с. л. мед
  • 1 щипка смлян черен пипер
  • ⅓ ч. л. сол 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всички плодове и зеленчуци се разбъркват заедно.

  • 2.

    За соса всички продукти се разбиват заедно. Подправя се, ако има нужда, с още сол, черен пипер и лимонов сок. Разбърква се с плодовете и зеленчуците.

  • 3.

    Поръсва се с орехите и зърната нар и се поднася.

Подходящи типове вина
Окт. 2017
Още подобни рецепти
Коментари