Начало За нас Реклама Контакти

Овесени хлебчета

Снимка за Овесени хлебчета
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Смесите за безглутенов хляб в магазините са неоправдано скъпи, а всъщност съвсем лесно може да ги замените с овесени ядки. Все пак не прекалявайте с овеса, защото високото съдържание на фибри може да предизвика временно неразположение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г фини овесени ядки
  • 50 г орехи, едро счукани
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода за хляб
  • 150 г кисело мляко
  • 100 г крем сирене
  • 1 яйце
  •  сусам, мак, челебитка за поръсване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Всички съставки се сипват в купа и се разбъркват с лъжица на лепкаво тесто.

  • 2.

    С лъжица за сладолед се гребват топки, които се слагат в тавичка, застлана с хартия за печене. Поръсват се със семената. Оставят се да постоят 15 мин.

  • 3.

    Пекат се в загрята фурна на 180° С, докато се зачервят, около 20 мин.


Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари