Начало За нас Реклама Контакти

Пиле пармиджана

Снимка за Пиле пармиджана
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Вариация на вкусната италианска тема "пармиджана", тази рецепта заменя обичайния патладжан със сочни пилешки филета, а резултатът е като за облизване на пръсти.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 пилешки гърди
  2. 4 с. л. зехтин Classic
  3. 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  4. 400 г консервирани домати
  5. ½ ч. л. риган
  6. 2 с. л. босилек, нарязан
  7. 100 г моцарела или топено сирене
  8. 1 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  9. 50 г пармиджано или кашкавал, ситно настърган
  10. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  11. 1 с. л. кедрови ядки или белени слънчогледови семки
  12.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пилешките гърди се обтриват със сол и пипер и се запечатват на умерен огън в тиган с 2 с. л. загрят зехтин. Изваждат се и се слагат в съд за печене.

  2. 2.

    Останалата мазнина се добавя в тигана от пърженето и чесънът се разбърква в нея няколко секунди на умерен огън, докато стане ароматен. Сипват се доматите и риганът. Разбъркват се 5-6 мин. Добавя се босилекът и се посолява на вкус. Филетата се заливат със соса. Върху всяко парче месо се поставя резен моцарела или топено сирене.

  3. 3.

    Трохите се разбъркват с пармиджаното или кашкавала, магданоза и ядките. Филетата се поръсват със сместа и се запичат 20 мин. в загрята фурна на 190° С, докато пармиджаното се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари