Начало За нас Реклама Контакти

Гюзлеме с козе сирене, лапад и левурда

Снимка за Гюзлеме с козе сирене, лапад и левурда
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Виждали ли сте как се меси, разтегля и дърпа гюзлемето? Вероятно благодарение на толкова дългите манипулации то става толкова вкусно. Но за да направите баницата с лапад и див чесън на Александър Кънев от Преди 10, ще ви свършат добра работа и готовите дърпани кори.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 връзка лапад
  2. 1 връзка левурда или див лук
  3. 600 г козе сирене
  4. 1 връзка пресен лук
  5. 2 сварени картофа (300 г)
  6. 4 кори за баница (точени и дърпани)
  7. 4 яйца
  8.  смлян кориандър
  9. 50 г масло
  10. 20 мл олио
  11.   сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лападът се изчиства от дръжките, попарва се, отцежда се в гевгир и се нарязва.

  2. 2.

    Измитата левурда се накълцва на ситно и се добавя към натрошеното сирене заедно с лапада. Подправя се с кориандър и черен пипер на вкус.

  3. 3.

    Пресният лук се нарязва, задушава се кратко в олиото, докато леко позавехне, и се добавя заедно с настърганите картофи към сместа, от която се оформят 4 кюфтета.

  4. 4.

    Всяко кюфте се опакова в една кора за баница, запичат се на тиган от двете страни и се преместват в тавичка. Намазват се от двете страни с разтопено масло и се пекат 10 мин. във фурна на 200˚ С.

  5. 5.

    Готовите пълнени гюзлемета се нарязват на парчета и се гарнират с изпържените в останалото масло яйца на очи.
     


Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари