Начало За нас Реклама Контакти

Щрудел с гъби и бри

Снимка за Щрудел с гъби и бри
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Френското сирене бри има приятен привкус на гъби и затова комбинирането му с фината кладница в този вдъхновяващ щрудел е изключително подходящо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 с. л. зехтин
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 300 г кладница, нарязана на лентички
  • 100 г бри, нарязано на малки парченца
  • 250 г ръчни кори за баница

Начин на приготвяне

  • 1.

    Половината от зехтина се загрява, слагат се лукът и нарязаните гъби. Разбъркват се 3-4 мин., докато гъбите леко се зачервят. Подправят се със сол и пипер на вкус.

  • 2.

    Охладените гъби се разбъркват със сиренето.

  • 3.

    Корите се намазват с четка с останалия зехтин. Разпределя се плънката и се завиват на руло. Пекат се в загрята фурна на 180º С, докато се зачервят. Нарязват се на парчета и се поднасят. 

Авг. 2015
Още подобни рецепти
Коментари