Начало За нас Реклама Контакти

Мусака с риба тон

Снимка за Мусака с риба тон
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Мусаките с простото си и подходящо за най-различни продукти приготвяне лесно предизвикват въображението на готвачите. Например в тази рецепта Ивелина Иванова неочаквано използва риба тон.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 1 кг картофи, обелени и нарязани на кубчета
  2. 2 моркова, нарязани на кубчета
  3. 4 с. л. зехтин
  4. 2 връзки пресен лук, ситно нарязан
  5. 400 г обелени домати, нарязани на кубчета
  6. 1 с. л. доматено пюре
  7. 400 г риба тон от консерва
  8. 1 връзка копър, ситно нарязан
  9.  сол и пипер на вкус
  10. за заливката:
  11. 4 яйца
  12. 200 г заквасена сметана или кисело мляко
  13. 200 г настърган кашкавал
  14. 1 ч. л. Средиземноморска шарена сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1. .

    Картофите и морковите се пускат за 7 мин. във вряща подсолена вода.

  2. 2. .

    Загрява се зехтинът и в него се сипва лукът. Разбърква се на умерен

  3. 3. .

    Добавят отцедената риба и копърът.

  4. 4.

    През това време се разбиват яйцата със заквасената сметана, кашкавала и шарената сол. Мусаката се залива и се запича още 10 - 15 мин., докато се зачерви. Охлажда се леко и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари