Начало За нас Реклама Контакти

Кратко меню за Бъдни вечер

Снимка за Кратко меню за Бъдни вечер

На Бъдни вечер българската традиция повелява на празничната трапеза да има нечетен брой постни ястия. Те трябва да са не по-малко от 7, затова ви предлагаме точно толкова идеи.

1.

Орехова питка

Питка, замесена с орехи, пенливо вино и мед няма как да не ни говори за ритуали и веселби. Тази рецепта е празнична и много вкусна, но заедно с това е и съвсем здравословна.

 

2.

Зелеви сарми с боб и гъби

Постните сарми са едни от великолепните образци на родната кулинария и предполагат добра и вкусна игра със съставките.

 

3.

Пълнени гъби с боб, смокини и печени чушки

В това ароматно ястие се преплитат и премятат кулинарни влияния от цял свят. Запалете фурната и пуснете вдъхновението си из шарената ни земя.

 

4.

Салата от нар и леща

Очевидните близкоизточни мотиви в тази салата я правят освен засищаща и приятно екзотична и вълнуваща.

 

5. 

Кисело зеле с праз, маслини и орехи

Ако леко ви е поомръзнало кисело зеле, поръсено с червен пипер, сега е подходящият момент да спретнете тази икономична, постна и много вкусна рецепта.

 

6. 

Пълнени чушки с ориз и песто на фурна

Ето едно ястие, което е чудесно сливане на две от най-добрите кухни в Европа - италианската и българската, и със сигурност ще се хареса на повечето от вас, особено на вегетарианците, които често копнеят за по-разнообразни вкусове.

 

7.

Тиквен сладкиш

Освен интересен готварски експеримент, необикновеният тиквен сладкиш без брашно е и невероятен десерт, подходящ за празник и за делник.

от Меню Дек. 2017
Коментари