Начало За нас Реклама Контакти

8 начина да се порадваме на зеления фасул

Снимка за 8 начина да се порадваме на зеления фасул

Зеленият фасул идва на масата ни към края на юни заедно с тиквичките и първите градински краставички. Макар и да произхожда от Америките, той отдавна е неотделема част от българската, както и от повечето европекски и азиатски кухни. Любопитно е, че по родните му места не е чак толкова популярен.

Свежият растителен вкус е най-привлекателната му харктеристика, като за да се запази добре, шушулките не трябва да се готвят дълго.

Предлагаме ви 8 разнообразни рецепти, които ще зарадват всеки от почитателите на  свежия и вкусно сготвен зелен фасул.

1.

Салата със зелен фасул и мариновани рибки

Хрупкавият зелен фасул в тази рецепта е комбиниран с типично летни аромати на анасон от финокиото и на маринована риба, за да се превърне в чудесна салата, напълно достатъчна за лек обяд в горещите дни.

2.

Вегетарианска паеля със зелен фасул и артишок

Хрупкавата оризова коричка, която остава на дъното на паелята е едно от най-вкусните неща на света. Но и горната част на тази изобилна рецепта не трябва да се пренебрегва.

3.

Тажин с маслини, бадеми и зелен боб

Тажинът е глинен гювеч с конусовиден капак, типичен за кулинарните традиции на страните от Магреба; тажин се наричат и ястията, приготвени в този съд, а пък това е рецептата на МЕНЮ.

4.

Лятна чорба от зелен фасул и джанки

Киселичка, ароматна и освежителна, тази студена чорба, чиито корени са някъде из Горнотракийската низина, утолява не само глада, но и жаждата през летните горещини.

5.

Темпура от зелен фасул

Темпура са традиционни японски ястия, които са се появили под влиянието на първите португалски йезуитски монаси, стъпили в островната империя. Зеленият фасул не е типичният зеленчук за темпура, но е много вкусен и ефектен в този вид.

6.

Салата от зелен фасул и риба тон

Зелен фасул и риба тон – класическа комбинация, която гарантира добър резултат с плътен и свеж вкус. Не пропускайте да опитате тази засищаща и апетитна салата.

7.

Зелен фасул с маслини

Свежите летни зеленчукови яхнии са сред хитовете на българската кухня, а комбинацията на зелен фасул и маслини е едно от най-добрите предложения от южната част на страната.

8.

Плакия от зелен фасул и тиквички

Колкото и българите да сме народ, който обича да яде месо, свежите ни и комплексни зеленчукови манджи са достойни за уважение, почит и бързо изпразване на чиниите.

от Меню Юли 2015
Коментари