Начало За нас Реклама Контакти

Салата със зелен фасул и мариновани рибки

Снимка за Салата със зелен фасул и мариновани рибки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хрупкавият зелен фасул в тази рецепта е комбиниран с характерните аромати на анасон от финокиото и на маринована риба, за да се превърне в чудесна салата, напълно достатъчна за лек обяд.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г зелен фасул
  2. 2 сварени картофа
  3. 2 домата, нарязани на резени
  4. 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
  5. 16 малки мариновани рибки
  6. 2 яйца, твърдо сварени
  7. 1 глава финокио, по желание
  8. 50 г черни маслини
  9. за соса:
  10. 2 скилидки чесън, пресован
  11. 1 с. л. листа босилек, ситно нарязани
  12. 5 с. л. зехтин
  13. 2 с. л. оцет
  14.  лют червен пипер или сос, по желание
  15.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зеленият фасул се почиства от краищата и се пуска във вряща подсолена вода за 5 - 12 мин., докато стане крехък, но все още хрупкав. Веднага се пуска в ледена вода, за да не загуби цвета си.

  2. 2.

    В купа се смесват картофите, нарязани на кубчета, фасулът, лукът, яйцата, нарязани на кубчета, маслините, рибките и много тънко нарязаното финокио.

  3. 3.

    За соса всички продукти се пасират заедно. Залива се салатата и се разбърква.
     

Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари