Начало За нас Реклама Контакти

10 вкусни рецепти за кюфтета

Снимка за 10 вкусни рецепти за кюфтета

Световната мания по comfort храната има своите национални измерения. Докато в Щатите изглежда пърженото пиле най-лесно успокоява нацията, у нас с тази задача май най-успешно се справят кюфтетата. Неизменните класики са пържените и печените на скара, но тази кулинарна форма може да има най-различни проявления, с някои от които ще ви запознаем сега:

 

1.

Печени кюфтета с кимион

Пикантните кюфтенца с доматен сос в тази рецепта са допълнени с типичното за Ориента ухание на кимион, което често се появява в българските национални ястия като отчетливо влияние на турската кухня.

 

2.

Кюфтенца с моцарела

Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна.

 

3.

Телешки кюфтенца в картофена коричка

Каквото и да си говорим, пържената храна е вкусна. И понеже е хубаво да внимаваме с нея, рецептите трябва да са наистина добри. Като тези сочни кюфтенца, завити с хрупкави картофки.

 

4.

Кюфтенца с червени боровинки

Кöttbullar вероятно са най-известното ястие от шведската кухня и по утвърдена традиция се поднасят с картофи и уханен сос от червени боровинки.

 

5.

Агнешки кюфтенца

Колкото и да е невероятно понякога част от печеното агнешко изостава в хладилника, но с тази рецепта лесно ще превърнете студеното месо в ароматни кюфтенца, гарнирани с екзотичен и пикантен доматен сос.

 

6.

Телешки кюфтенца в азиатски стил

Силните подправки с цитрусов аромат и лека пикантност са запазената марка на много от ястията в Източна Азия. Този отличителен белег, както и свежата комбинация от зеленчуци, чудесно допълват телешките кюфтенца с техния деликатен вкус.

 

7.

Печени кюфтета с праз

Тези ароматни и апетитни кюфтенца са достойна и по-здравословна алтернатива на един от безспорните фаворити сред българските домашни ястия – пържените кюфтета.

 

8. 

Кюфтета на скара

От ден първи до днес те са бестселърът на столичните СкараБар. Според готвачите на веригата най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време. Хората обикновено мислят, че две-три движения са достатъчни. Явно трябва да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата.

 

9.

Пържени кюфтета

Никога в ресторант не могат да ви поднесат тези пържени кюфтета, които сте яли у дома в детството си. За много българи най-свидните спомени за мирис на домашна храна и уют са свързани, освен с печените чушки, именно с пържените кюфтета.

 

10.

Кюфтета с плънка на пара

Готвенето на пара отдавна си е спечелило репутацията на една от най-здравословните кулинарни технологии. Предлагаме ви с нейна помощ да приготвите чудесни кюфтета от телешка кайма със зеленчукова плънка и ароматна колекция от подправки.

от Меню Ян. 2015
Коментари