Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца с моцарела

Снимка за Кюфтенца с моцарела
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г телешка кайма
  • 1 ч. л. босилек 
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 с. л. нарязани черни маслини
  • 1 глава червен лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 1 яйце
  • 1 топка моцарела
  • 2 с. л. брашно
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

  2. 2.

    Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.

  3. 3.

    Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с.л. олио.

  4. 4.

    Поднасят се със сезонна салата.

Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.

Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари