Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки кюфтенца

Снимка за Агнешки кюфтенца
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Колкото и да е невероятно понякога част от печеното агнешко изостава в хладилника, но с тази рецепта лесно ще превърнете студеното месо в ароматни кюфтенца, гарнирани с екзотичен и пикантен доматен сос.  

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г сварено или печено агнешко месо
  2. 2 с. л. масло
  3. 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  4. 1 с. л. къри
  5. 1 ч. ч. прясно мляко
  6. 2 с. л. запечен кедрови ядки
  7. 1 с. л. стафиди, по желание
  8. 2 с. л. брашно за паниране
  9. 1 яйце
  10. ½ ч. ч. галета
  11. 200 мл олио за пържене
  12. за доматеното чатни:
  13. 1 глава лук, ситно нарязана
  14. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  15. 800 г консервирани домати
  16. ½ ч. ч. захар
  17. 1 ч. ч. ябълков оцет
  18. ½ ч. л. чили, по желание
  19. 2 с. л. стафиди
  20. ½ ч. л. сол
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва и се слага да се смели в кухненски робот.

  2. 2.

    В сгорещеното масло се слага лукът и се разбърква, докато се зачерви. Добавя се кърито и сол на вкус, разбърква се и се налива млякото. Разбърква се, докато се сгъсти.

  3. 3.

    Месото се смесва с къри соса и стафидите. Оформят се малки кюфтенца. Овалват се последователно в брашно, разбито яйце и галета. Слагат се във фризера за 20 мин., за да се стегнат.

  4. 4.

    Всички продукти за чатнито се смесват и се слагат на котлона на умерен огън за около 30 мин. Бърка се от време, за да не загори. Сосът трябва да се сгъсти.

  5. 5.

    Кюфтенцата се пържат в сгорещеното олио, докато се зачервят от всички страни. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят. Поднасят се горещи, гарнирани с доматеното чатни.
     


Видео
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари