Начало За нас Реклама Контакти

Агнешки котлетчета с шамфъстък

Снимка за Агнешки котлетчета с шамфъстък
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ориенталският привкус на тази агнешка рецепта ни подсказва, че някое анасоново питие ще е подходящият избор за обяда или вечерята.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 8 агнешки котлетчета, цяло парче
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. пречистено масло
  • 1 с. л. пълнозърнеста дижонска горчица
  • 2 ч. л. мед
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 100 г шамфъстък, едро смлян
  • 2 с. л. трохи от бял хляб
  • 1 с. л. сусам
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 2 с. л. мента, ситно нарязана
  • 1 ч. л. листенца от мащерка
  •  сол и черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 2 ч. ч. микс зелени салати
  • 3 с. л. зърна от нар
  • 1 глава червен лук, нарязан на кръгчета
  •  сол, зехтин и сос от нар на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Парчето агнешки котлети се посолява и се поръсва с черен пипер. Слага се, за да се зачерви от всички страни в загрятото масло и зехтин. Изважда се и мазнината се попива с кухненска хартия.

  • 2.

    Горчицата се разбърква с меда и лимоновия сок и котлетите се намазват.

  • 3.

    Разбъркват се шамфъстъкът, трохите, магданозът, ментата, мащерката и сусамът. Сместа се притиска по външната страна на котлетите. Пекат се 20 мин. в загрята фурна на 190° С. Оставят се да починат 5 мин. и се нарязват.

  • 4.

    За гарнитурата зелените салати се разбъркват със зърната нар и лучените кръгчета и се поръсват със сол, сос от нар и хубав зехтин.

Подходящи типове вина
Юли 2016
Още подобни рецепти
Коментари