Начало За нас Реклама Контакти

Салата с пуешки бонбони

Снимка за Салата с пуешки бонбони
45
Време за приготвяне: 45 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

Бонбоните от пуешко със сладък плодов акцент великолепно допълват и балансират свежата салата с цитрусово-балсамов дресинг в това чудесно предястие на Димо Димов, шеф-готвач на Cult Gourmet Catering и на ресторантите Pure.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за салатата:
  • 600 г рукола, айсберг, радикио и зелена салата
  • 1-2 стръка селъри
  • за пуешките бонбони:
  • 360 г пуешко филе
  • 40 г сушени кайсии
  • 40 г сушени смокини
  • 20 мл ром
  • за дресинга:
  • 30 мл балсамов оцет
  • 30 мл портокалов сок
  • 60 мл зехтин
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сушените плодове се накисват предварително 30 мин. в ром или друг ароматен алкохол.

  • 2.

    Листата се измиват и се подсушават внимателно.

  • 3.

    С помощта на остър нож пуешките филета се разтварят и се разгъват до получаване на тънко парче с дебелина не повече от 1 см. Леко се начукват с широката част на ножа и се овкусяват с ром, сол и шарен пипер.

  • 4.

    Бонбоните се приготвят, като плодовете се разпределят по дължина върху пуешкото филе и се завива на роло. Пече се 20 мин. в предварително загрята на 180° С фурна. Оставя се да почине и леко да се охлади. Реже се с остър нож на двусантиметрови парчета.

  • 5.

    Съставките за дресинга се разбъркват добре и с тази заливка се овкусява салатата. Гарнира се с пуешките бонбони.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари