Начало За нас Реклама Контакти

Патешко къри и пури

Снимка за Патешко къри и пури
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Патешкото е често използвано месо в Керала, защото многобройните канали, изкуствени и естествени водоеми са много подходящи за отглеждането на тези домашни птици. Рецептата е предоставена и приготвена от Хосе Фернандес от Talents.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  • за пури:
  • 500 г брашно
  • 1 ч. л. сол
  • 2 яйца
  • 150 мл олио
  • за кърито:
  • 4 патешки бутчета
  • ½ ч. л. чили
  • ½ ч. л. куркума
  • 250 г картофи
  • 2 глави лук
  • 1 резен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с. л. гарам масала
  • 2 домата
  • 400 мл кокосово мляко
  •  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се смесва с яйцата, сол на вкус и топла вода до средно меко тесто. Добавя се олио и се меси, докато стане хомогенно. Оставя се за 20 мин., покрито с влажна кърпа.

  • 2.

    Бутчетата се обезкостяват и месото се нарязва на хапки. Слага се в дълбок съд заедно с половината куркума, чилито, сол на вкус и малко олио. Покрива се с вода и когато започне да ври, се добавят, картофите нарязани на кубчета. Готви се, докато месото и картофите станат готови.

  • 3.

    Друг съд се загрява, сипва се малко олио и се слага нарязаният на ивици лук. Задушава се и се добавят наситнените чесън и джинджифил, останалата куркума и гарам масалата. След 2-3 мин. се сипват нарязаните на кубчета домати. Готвят се 5-6 мин. и се добавя патешкото с картофите, разбърква се и се сипва кокосовото мляко. Трябва да се внимава да не заври, защото кокосовото мляко ще се пресече. Когато се появи пара, кърито е готово.

  • 4.

    Тестото се слага върху плота, намазан с олио. Разделя се на 12 – 15 парчета, които се оформят на топчета и се разточват тънко на кръгчета. Пържат се едно по едно, в дълбок слой горещо олио, като целта е да бухнат и да станат златисти. Поднасят се веднага с кърито.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2013
Още подобни рецепти
Коментари